HJEHolland, de afkorting van Hunter-Jumper Equitation Holland, is in 2016 opgericht door de Amerikaanse Patricia Bade van Motman, die met haar familie in Soest woont.

Patricia

Patricia Bade van Motman heeft haar hele leven al gereden, van pony's tot en met jonge hunters die haar ouders fokten op hun farm in New York.

 

Hoewel ze een advocaat is op het gebied van intellectueel eigendom is, heeft Patricia vele jaren gewijd aan het coachen van kinderen en enkele volwassenen om hen te helpen betere ruiters en overall betere paardenmensen te worden.

 

Patricia en haar man Robert van Motman en hun dochter Candice jagen als gezin bij de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging en houden hun paarden thuis in Soest.


"Onze missie is om de Hunter en Equitation sport in Nederland te integreren. We leiden ruiters, trainers en juryleden op, inclusief certificering, en gaan concoursen organiseren"

"Wij geloven dat er veel ruiters en amazones zijn die zich buitengesloten voelen door de wedstrijden die in Nederland verreden worden.

 

Ruiters die wel willen springen, maar in een tempo die ze prettig vinden of op een hoogte waarin ze zich comfortabel voelen. Er zijn veel ruiters die niet door het winstpuntensysteem gedwongen willen worden om door te stromen naar een hogere klasse. 

 

Voor hen zijn de Hunter en Equitation rubrieken ideaal!

 

Om op een goede manier te worden beoordeeld op de techniek van de ruiter (Equitation) en het talent en de kwaliteit van het paard (Hunters) zijn er deskundige juryleden nodig en ook daar wordt aangewerkt. Hoog gecertificeerde Amerikaanse juryleden komen naar Nederland om tijdens onze evenementen te jureren. 

 

Ondertussen worden Nederlandse ruiters, instructeurs en juryleden getraind om gecertificeerde HJEH-juryleden te worden. Daarvoor wordt in Nederland een nieuw certificeringsprogramma opgericht.

 

Wij willen deze manier van rijden bekendheid geven aan Nederlandse ruiters en amazones van alle niveaus. Wie op de houding en zit let van een topruiter als Gerco Schröder, ziet al zeer veel overeenkomsten. Maar nu kan jij het ook leren! 

 

De clinics voor ruiters en instructeurs zijn de drijvende kracht om de Amerikaanse manier van rijden in Nederland te ontwikkelen. We kunnen alvast verklappen dat in 2018 de eerste wedstrijden georganiseerd worden!"

 

 

Patricia Bade van Motman,

Januari 2018