HJEHolland, de afkorting van Hunter-Jumper Equitation Holland, is in 2016 opgericht o.l.v. Patricia en Joan. 

Patricia Bade van Motman

Patricia Bade van Motman, president of HJEHolland.

Patricia  heeft haar hele leven al gereden, van pony's tot en met jonge hunters die haar ouders fokten op hun farm in New York.

 

Hoewel ze een advocaat is op het gebied van intellectueel eigendom is, heeft Patricia vele jaren gewijd aan het coachen van kinderen en enkele volwassenen om hen te helpen betere ruiters en overall betere paardenmensen te worden.

 

Patricia en haar man Robert van Motman en hun dochter Candice jagen als gezin bij de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereniging en houden hun paarden thuis in Soest.


Joan Scharffenberger- Laarakkers

Joan Scharffenberger- Laarakkers, Head Trainer and Educational Development and Vice President.

 

Joan is vanaf het begin betrokken bij HJEHolland. Zij geeft clinic's en is op show dagen aanwezig om iedereen te helpen. Voor onze organisatie is Joan onmisbaar. Ze wordt gekenmerkt door haar liefde voor het vak, opgedaan door heel veel ervaring. 

 

Hierbij enkel de meest memorabele hoogtepunten:

Joan groeide op in California en begon met western riding toen ze 7 jaar oud was. Op haar 9e begon ze met Hunter-Jumper Equitation wedstrijden and op haar 15e verhuisde ze naar New York, om daar te trainen met Judy Richter. Ze won Junior Jumper Champion of the Florida Circuit, Junior Jumper Champion en Best Child Rider  Title at Devon Horse Show, Champion Jr. Hunter OxRidge Horse show, Winnaar van de USA national finals in equitation- USHJA Medal FInals in 1980. Vanaf haar 17e heeft ze altijd getraind met George Morris. 

 

Van 1985 tot 1995 was ze lid van het US Equestrian Team en was ze winnaar van de Nations Cups: Hickstead, Aachen, Copenhagen, Calgary, Washington, New York, and Toronto; Winner of the Nations Cup Final in Lanaken. Ze was ook Member of the World Equestrian Games team in Stockholm, World Cup winnaar HarrisburgWinnaar of 5* grand Prix in Chaudfontaine en Winnaar van de Lufthansa Trophy Wiesbaden.

 

‘My own background in hunter-jumper equitation taught me all the skills needed for top level competition and I am constantly relying on these same basic principles when teaching students of all levels. I would like to share this knowledge with all riders who are interested in learning these skills to become effective compassionate riders no matter what their objectives may be. Implementing the “less is more” concept that is at the heart of the Hunter Jumper Equitation Holland will give many more riders and horses the chance to shine.

 

I have lived in the Netherlands for 31 years and look forward to giving something back and I am thankful for HJEH for making this possible.”

 

"Onze missie is om de Hunter en Equitation sport in Nederland te integreren. We leiden ruiters, trainers en juryleden op, inclusief certificering, en gaan concoursen organiseren"

"Wij geloven dat er veel ruiters en amazones zijn die zich buitengesloten voelen door de wedstrijden die in Nederland verreden worden.

 

Ruiters die wel willen springen, maar in een tempo die ze prettig vinden of op een hoogte waarin ze zich comfortabel voelen. Er zijn veel ruiters die niet door het winstpuntensysteem gedwongen willen worden om door te stromen naar een hogere klasse. 

 

Voor hen zijn de Hunter en Equitation rubrieken ideaal!

 

Om op een goede manier te worden beoordeeld op de techniek van de ruiter (Equitation) en het talent en de kwaliteit van het paard (Hunters) zijn er deskundige juryleden nodig en ook daar wordt aangewerkt. Hoog gecertificeerde Amerikaanse juryleden komen naar Nederland om tijdens onze evenementen te jureren. 

 

Ondertussen worden Nederlandse ruiters, instructeurs en juryleden getraind om gecertificeerde HJEH-juryleden te worden. Daarvoor wordt in Nederland een nieuw certificeringsprogramma opgericht.

 

Wij willen deze manier van rijden bekendheid geven aan Nederlandse ruiters en amazones van alle niveaus. Wie op de houding en zit let van een topruiter als Gerco Schröder, ziet al zeer veel overeenkomsten. Maar nu kan jij het ook leren! 

 

De clinics voor ruiters en instructeurs zijn de drijvende kracht om de Amerikaanse manier van rijden in Nederland te ontwikkelen. 

 

Patricia Bade van Motman,

Januari 2018