Trainingen voor ruiters

HJEHolland biedt sinds 2022 om de donderdag trainingen aan bij Green Valley Estate te Deurne. Daarnaast worden Hunter en Equitation clinics in heel Nederland aangeboden. Ruiters kunnen deze Amerikaanse 'forward seat, leg based' wijze van rijden uitproberen tijdens privétrainingen of gezamenlijke clinics, gegeven door zeer ervaren Amerikaanse trainers.  De trainers zijn zich ervan bewust dat deze techniek van rijden voor sommige ruiters heel anders is dan dat ze gewend zijn en zullen de deelnemers stapsgewijs en met geduld begeleiden. 

'Van 98% van de deelnemende ruiters krijgen we na afloop positieve reacties'


"We hebben meer dan tweehonderd Nederlandse ruiters en amazones ontmoet, waarvan 98% na afloop zeer positief was. Er waren maar een paar deelnemers die de meer traditionele Duitse rijstijl verkiezen met een diepe zit in het zadel en een zwaardere verbinding met de mond van het paard.  Ook dat respecteren we. Feit is dat 98% van de ruiters enthousiast is en uitkijkt naar meer!", vertelt Patricia Bade van Motman.

Reacties van ruiters die we regelmatig horen: 

"Ik heb tijd om na te denken wanneer ik spring."

"Mijn paard is veel rustiger."

"Dit is veel moeilijker om te doen dan ik dacht."

"Mijn paard vindt dit leuk."

"Wanneer kom je terug?"

Trainingen voor instructie

Nederlandse instructeurs kunnen eveneens voor onze clinics aanmelden om tekst en uitleg te krijgen van onze Amerikaanse trainers die de ruiters begeleiden. Een praktische en leerzame manier om bekend te raken met deze manier van rijden en om begeleiding te krijgen over hoe je de 'Hunter en Equitation stijl' kan aanleren bij ruiters van alle niveaus. 

 

De forward seat, leg based, gebalanceerde zit, het lichte contact en de techniek om te rijden, kunnen worden geleerd aan beginnende ruiters tot en met zeer getalenteerde of ervaren springruiters.

 

Master Degree 

 

Instructeurs kunnen zich inschrijven om een hogere graad te behalen in deze manier van rijden. Daarvoor is een basis instructielicentie is een vereiste. Instructeurs moeten deelnemen aan minimaal 12 instructeur-clinicsessies. Daarna kunnen ze zich inschrijven voor een acedemisch programma, waaronder Hunter- en Equitationtrainingstechnieken, parcoursbouw, exterieurkeuring, beoordelingscriteria voor springrubrieken en 'Under Saddle' klassen, wedstrijdregels et cetera. Het uiteindelijke certificeringsexamen bestaat uit praktische testen, video en schriftelijke examens.

 

Voor wie is dit interessant?

 

Voor onder meer manegeinstructeurs, springcoaches, eventing coaches en instructeurs voor rijverenigingen en ponyclubs. In feite is de instructeursopleiding interessant voor elke instructeur die de Amerikaanse manier van rijden wil ontwikkelen bij zijn of haar studenten. 

 

Deze Hunter en Equitation school is de basis voor het springteam van de Verenigde Staten en andere professionals binnen de hunter- en springsport.