· 

Nr 1 - Adult Equitation

Adult Equitation in de HJEH Online Horse Show.

Gejureerd door Fran Dotoli.


Fran Dotoli

Fran Dotoli: USHJA 'R' Hunter en Equitation jury, USHJA Chairwoman of the Licensed Officials Education Committee, Chairwoman of USHJA Zone One Council. Daarnaast is ze instructrice bij Tibri Horses met locaties op Chepachet RI en Ocala FI.


1e plaats foto D: Vosje in buitenmanege: Amazone heeft haar hakken goed naar beneden en een goede beenligging. Teugels mogen korter en met meer lengte in haar armen en voor haar uit richting de mond van de pony, maar de pony ziet er goed en happy uit die geïnteresseerd is in zijn werk.

2e plaats foto A. Schimmel in binnen manege: De ruiter ziet er netjes uit en het paard kwam goed uit bij de hindernis en samen zien ze eruit als een goed team. Amazone kan meer diepte naar haar hakken in de beugels hebben en een stiller onderbeen, wat nodig is voor een goed anker. Als je teveel met je knie knijpt, lijdt dit vaak tot achter de beweging/uit balans zitten bij de landing. Haar blik is vooruit met een goede rechte rug en ze geeft haar paard genoeg teugel release door de handen langs de hals en voor de schoft te houden.

3e plaats foto C: Bruin paard over cross hindernis: Dit ziet eruit als een braaf paard voor deze klasse en de ruiter heeft een goede zit. Alleen gebruikt haar teugelvoering teveel als balans. Probeer je teugels apart in je handen te houden en het paard meer vrijheid te geven met behoud van licht contact, maar de amazone ziet er stralend uit!!

4e plaats foto B: Schimmel over cross hindernis: Ruiter springt teveel voor haar paard uit, te ver uit het zadel met je kruis voor het zadel uit. Het ideale plaatje is met het bovenlichaam boven het middel van het zadel en naar voren vanuit je heupgewricht als het paard afzet. Belangrijk is om niet voor je paard uit te springen, zoals op deze foto gebeurd. Foto: Serita Fotografie.