· 

Nr 2 - Adult Equitation

Adult Equitation in de HJEH Online Horse Show.

Gejureerd door Robert Robold.


Robert Robold

Robert Robold: USHJA jury'R' gecertificeerd in Hunters, Equitation en Conformatie. Oprichter van Nothhammock Stables welke 11 nationale en lokale kampioenschappen heeft gehost. 


1 plaats foto C: Deze ruiter heeft een goede zit. Tenen iets teveel naar buiten. Als de tenen meer naar voren gedraaid zouden zijn, dan komt de binnenkant van het onderbeen aan het paard te zitten en daarmee creëer je meer contact met het paard. Zo krijg je een goede balans en geeft dit meer zekerheid. Goed bovenlichaam en netjes in het midden.

2e plaats foto A: Ruiter houdt de teugels te strak. Handen moeten meer naar voren waardoor het paard zijn hoofd en nek beter kan gebruiken en meer balans heeft. Beenligging is goed, hakken kunnen meer naar beneden. Ruiter en paard goed gefocust naar voren.

3e plaats foto D: Ruiter op haar tenen gerold. Hierdoor geen anker, je verliest grip en contact met de binnenkant van het onderbeen. Het is heel belangrijk deze basis te hebben voor veiligheid, stabiliteit en goede communicatie met je paard. Het is mogelijk dat dit paard een grote afstand sprong en ze probeert bij het paard te blijven en dit de positie verklaard. Goede vlakke rug, goede teugel release en ze bevindt zich goed in het midden. Ruiter en paard zien er erg verzorgt uit!

4e plaats foto B: Er is wel teugel release aanwezig, maar het bovenlichaam is te ver naar voren en daardoor is de positie van de handen teveel naar de buik. Handen moeten voor je lichaam zijn. De knieligging van de ruiter doet het onderbeen naar achteren zwaaien doordat hij teveel knijpt met haar knie en daardoor heeft ruiter minder balans en land daardoor teveel op paard zijn nek. Ruiter kan meer balans krijgen door het gewicht naar de hakken af te vloeien, zijnde het laagste punt van het lichaam. Ideaal is als het onderbeen van de ruiter net achter de singel zit.