Barbara Schreuder wint Horseflight.com Open Hunter Prospect

Foto SjoerdJan.nl
Foto SjoerdJan.nl

Barbara Schreuder heeft met Eye of the Tiger de Horseflight.com Open Hunter Prospect rubriek gewonnen tijdens de hunter- en equitation wedstrijd bij Johan Laseur in Soest. Daarmee won ze maar liefst € 500 euro. De rubriek met 28 deelnemers en 1.000 euro prijzengeld was de afsluiting van een zeer succesvolle dag van Hunter Jumper Equitation Holland met rubrieken op alle niveaus en voor alle ruiters die een sprongetje kunnen maken. De verrichtingen werden beoordeeld door het Amerikaanse jurylid Robin Swinderman uit Florida, gecertificeerd hunter/equitation-jurylid.

Bij de pony’s was Laura Hendriks met haar bonte Hiawatha de beste. Ze was de op een na beste in de eerste omloop maar ze won de tweede omloop en de aansluitende zadelrubriek waarin de gangen worden beoordeeld. Mila Kuijpers volgde in deze rubriek met Fee. In de hunterrubriek voor kinderen van 12 t/m 17 was Mila Kuijpers wel de beste met Fee, gevolgd door Candice Motman met Ben.

 

De hunterrubriek voor de leeftijdsklasse 18-39 was overtuigend voor Arjen van Diepen met Heroniki. Hij stond zowel in de beide springomlopen als in de zadelrubriek op de eerste plaats. Tweede werd hier Sanne Vork met de pony Tongerenhof Lithos. Ook Mieke Zoetelief won alle drie de onderdelen in de klasse 40 jaar en ouder. Met Gaesbekers Deedee versloeg ze de concurrentie, waarvan Arjan de Jong de beste was met Otto.

 

In de equitation-rubrieken gaat het meer om de kwaliteiten van de ruiter dan om de bouw en beweging van het paard zoals bij de hunterrubrieken. De equitation-rubriek voor 12-17 jaar was voor Candice Motman met Hennessy, zij won de beide springonderdelen maar ook de zadelproef. Tweede werd hier Sonja Talwar met Gigolo. Mieke Zoetelief won met haar andere paard Gaesbekers Ulysca de equitation-rubriek voor deelnemers vanaf 18 jaar. Ze won de springonderdelen maar moest in de zadelrubriek de reserve-kampioen Savannah Brandes met Casey Jane toch voor laten gaan.

 

In de wedstrijd voor jonge, onervaren hunters, de Open Baby Green Hunter-rubriek, was Barbara Schreuder de beste met Kontent (v. Connect). Heel dicht in de buurt van die overwinning kwam Sanne van Gent met Lincom’s Karenzo, waarvoor op het voorterrein van diverse handelaren onmiddellijk grote belangstelling was.

 

Barbara Schreuder, met handelsstal SHT in Kelpen, won met de Carambole-nakomeling Eye of the Tiger het klapstuk van de dag, een rubriek bedoeld voor amateurs én professionals als demonstratie hoe een hunterrubriek op niveau verreden kan worden. Heel goed tweede werd hier Arjan van Diepen met Heroniki. De derde plaats was voor Robin Sikkens met Health4Horses Easyboy (v. Carthino Z), gevolgd door Anne-Marie Reulink met Hi Laila Special Z (v. Namelus R). Vijfde werd Kim Falkena met Izarado (v. Zavall), zesde Candice Motman met Jefferson.

 

De vele prijzen werden beschikbaar gesteld door Horseflight.com, Beval Saddlery, WHIS en Arthur’s Western Store. Op 19 en 20 oktober wordt in Schijndel de volgende wedstrijd gehouden van de Hunter Jumper Equitation Holland-organisatie. De inschrijving daarvoor wordt binnenkort opengesteld.

 

Bron: Nieuws.horse