Flexibele startlijst tijdens tweede HJE Holland wedstrijd

De tweede HJE Holland wedstrijd in Ermelo staat voor de deur. Zaterdag 8 juni zijn we weer welkom op het KNHS Centrum en ditmaal op het hoofdterrein. In feite op vrijdag al, want dan organiseren we weer clinics met het Amerikaans jurylid en kunnen deelnemers komen oefenspringen in het wedstrijd (hunter)parcours.

 

Annie Dottoli

Jurylid is Annie Dotoli van de Tibri Stables in New England (USA). Gespecialiseerd in het trainen van hunters en springpaarden, het geven van les en handel. Tot nu toe is er altijd handel ontstaan op onze wedstrijden. Wie weet wordt jouw paard of pony wel gespot en gaat deze straks een mooie carrière in de USA tegemoet?

 

Flexibele startlijst 

Nieuw tijdens de wedstrijd is de flexibele startlijst. Tot nu toe werd het eerste parcours door alle deelnemers eerst verreden, voordat er in dezelfde volgorde met het tweede parcours gestart kon worden. De flexibele startlijst wordt uit Amerika overgenomen. De deelnemer mag zelf bepalen wanneer hij of zij het tweede parcours start. Dat mag direct na de eerste omloop, maar je mag ook even terug naar het voorterrein om na een paar combinaties weer opnieuw de ring in te gaan. Voordeel hiervan is dat je veel sneller klaar bent met je paard en alleen nog terug hoeft te komen voor de gezamenlijke zadelrubriek. Tussendoor kun je 'm even wegzetten op de trailer of vrachtwagen. De jury en ringmeester zijn het gewend, dus we voorspellen een vlotter verloop van de wedstrijd!

 

Oefenparcours & stal huren

Wie wil deelnemen aan het oefenparcours op vrijdag, kan voor 20 euro (inclusief 7,50 vergoeding aan de KNHS) terecht. Paarden kunnen eventueel blijven overnachten voor 27,50 euro per box en ook overdag kunnen er stallen gehuurd worden.

 

Beste NRPS pony/paard

Rijd je met een NRPS geregisteerde pony of paard? Meld dit dan bij de inschrijving of op het secretariaat tijdens de wedstrijddag. Het NRPS stamboek looft een extra prijs uit van 40 euro (oftewel het inschrijfgeld) aan het beste NRPS paard en de beste NRPS pony!

 

Prachtige prijzen

Tot slot, we hebben weer talrijke prachtige prijzen gesponsord gekregen. Wat dat is verklappen we later deze week, maar het zal weer de moeite waard zijn. Meedoen? Schrijf je hier in.

 

 

Tekst: Wendy Scholten
Foto's: SanImage.nl