Nieuw deze maand: Clinics met Joan Scharffenberger- Laarakkers

Patricia van Motman (links) en Joan Scharffenberger-Laarakkers
Patricia van Motman (links) en Joan Scharffenberger-Laarakkers

Hoe rijd je op de Amerikaanse manier? Wat houdt hunter en equitation nou in? Waar moet je als ruiter aan voldoen en hoe wordt jouw paard of pony beoordeeld door een Amerikaanse jury? Joan Scharffenberger-Laarakkers, echtgenote van Wiljan Laarakkers, geeft deze maand twee clinicdagen, waarbij ze met jou aan de slag gaat.

 

Je kan je hier aanmelden voor de clinics op dinsdag 14 mei in Eemnes en donderdag 23 mei in Ottersum.

 

Joan was in de jaren ’80 één van de meest gerenommeerde amazones van het Amerikaanse springteam, waarmee ze onder andere twee keer Aken won. Tegenwoordig geeft ze vanuit het Noord-Limburgse Ottersum veel les en begeleidt ze leerlingen.

 

“Ik zal uitleggen wat de bedoeling is van een hunter: hoe beweegt ie, hoe springt ie. En ook wat je als ruiter het beste kunt doen om dat te laten zien. Plus waarom het op die manier rijden een heel goede manier kan zijn om jonge paarden op te leiden. Paarden leren op die manier heel goed om op eigen benen te lopen, daarvoor heb je niet per se een hunter nodig.”