Prachtige kampioenen op HJE Holland wedstrijden in Ermelo

Het 2e wedstrijdjaar van HJE Holland is officieel geopend op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Gisteren, zondag, was er een prachtige opkomst en zagen we beloftevolle combinaties voorbij komen.

 

Jurylid Robert Robold, speciaal voor onze wedstrijd overgekomen vanuit Amerika, verwonderde zich over de schitterende ambiance en de inzet van de deelnemers.

 

"Deze tak van sport heeft echt potentie hier in Nederland. In Amerika zie je complete gezinnen aan de hunter en equitation rubrieken deelnemen, vader, moeder, kinderen. Waarom? Omdat iedereen op z'n eigen niveau en hoogte kan rijden en in een rustig tempo het parcours mag afleggen. Natuurlijk is het niveau hier nog wat wisselend, maar complimenten voor de wijze waarop iedereen z'n uiterste best doet en hier naar Ermelo is gekomen om deel te nemen. Nederland heeft de paarden ervoor! En hoe mooi is het dat ze in deze rubrieken kunnen winnen in plaats van dat ze in de reguliere sport steeds hoger en sneller moeten springen, wat niet voor elk paard is weggelegd. Het hunter of equitation rijden is echt een plus voor het welzijn van het paard", vertelt Robold.

 

Alle uitslagen zijn hier te vinden.

 

Uiteraard hebben we speciale aandacht voor de kampioenen en reservekampioenen. Patricia van Motman kon talrijke extra prijzen uitreiken met dank aan sponsoren Arthur's Western Store, Lami-cell, Professionals Choice, Silverado's Face Glow en Waldman Horses. Voor de volgende wedstrijd op 8 juni, opnieuw in Ermelo, doet de organisatie er alles aan om de dag nog wat strakker (en volgens tijdsplan) te laten verlopen. Doe jij (weer) mee? Je kan je hier aanmelden.

 

Short Stirrup:

Kampioen Laura Hendriks (Hiawatha), reservekampioen Babette Hanse (Sunshine)

Hunter Children 

Kampioen Candice van Motman (Cree Hennessy), reservekampioen Eva Kral (Dakot)

Equitation Children 

Kampioen Eva Kral (Dakot), reservekampioen Candice van Motman (Cree Hennessy)

Adult Hunter

Kampioenen Femke van Berkel (Kiterunner) en Kim Falkena (Izarado), reservekampioenen Inez Kessels (Aristo) en Desi Maessen (Inverter)

Adult Hunter 50+

Kampioen Roel van Swetselaar (Front Line), reservekampioen Mickey van Dinteren (Mastermind)

Adult Equitation

Kampioen Femke van Berkel (Ferro's Aim), reservekampioen Leontine Bruin (Anitaire Z)

Baby Green Hunter 

Kampioen Juliet Bosshardt (Cion Famose Z), reservekampioen Marijn Soetekouw (BML Kentucky-Balia NL) 

 

Tekst: Wendy Scholten