Esmé Kuiper: 'Mijn paard was zo ontspannen'

Na elke HJE Holland wedstrijd krijgen we zulke leuke reacties dat we vinden dat we ze met jullie moeten delen. Onze komende wedstrijd is alweer over een week: zondag 28 april in Ermelo

 

Op 19 januari won Esmé Kuiper in Balkbrug tijdens haar debuut de overall titel bij de hunters. Een complete verrassing voor haar.

"Ik had geen idee of we voor deze wedstrijd geschikt zouden zijn of wat we er van moesten verwachten. Na het zien van een aantal filmpjes werd ik toch enthousiast en schreef ik me in. Wat hebben we die dag ontzettend genoten van deze wedstrijd", vertelt ze.

 

"Het was een compleet andere wereld dan de 'normale' spring- en dressuurwedstrijden. De mensen van de organisatie waren ontzettend enthousiast en behulpzaam. Er was ontzettend veel positiviteit en aanmoediging vanuit de jury, organisatie en deelnemers. Zelfs in de inrijbak was het erg gezellig bij de ruiters onder elkaar. Er werden spullen van elkaar geleend, iedereen feliciteerde elkaar, wenste elkaar succes en de competiviteit was compleet verdwenen."

 

"Mijn paard was deze dag zo ontspannen en heeft dingen gedaan waarvan ik niet wist dat hij het kon. Ik hoop echt dat deze tak van sport populair gaat worden en dat er meer wedstrijden van komen. Ik zou dit zeker boven het springen verkiezen. Heel fijn om op deze manier beoordeeld te worden, waarbij het welzijn van het paard écht op nummer 1 staat."