Nieuw: Hunterrubrieken voor onervaren paarden

foto Jeroen Spoolder
foto Jeroen Spoolder

Heb je een onervaren paard of E-pony? Kan deze nog niet goed changeren, maar vind je het wel leuk om deel te nemen aan onze laagdrempelige parcoursen? Welkom op de Hunter-Jumper Equitation Holland wedstrijd op zondag 3 juni op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender. Nieuw zijn de rubrieken 'Baby Green Hunter', 'Merries' en 'Ruinen/hengsten'.

 

In de 'Baby Green Hunter' voor onervaren paarden en E-pony's mag je in het parcours een keer terug naar de draf als het changement nog niet lukt, zonder dat je daarvoor afgestraft wordt in de beoordeling.  De beide parcoursen die je moet springen staan op 70-80cm, gevolgd door de zadelrubriek waarin je de stap, draf en galop toont samen met alle andere deelnemers in jouw rubriek.

 

Ook nieuw zijn de divisies voor rijpaard merries en ruinen/hengsten. Bestaande uit twee omlopen van elk acht hindernissen op 80-90cm hoogte en de zadelrubriek waarin stap, draf en galop worden gevraagd. De jury beoordeelt de manier van bewegen met een licht contact, kwaliteit, tact en regelmatigheid en geschiktheid als hunter of talent om zich als hunter te ontwikkelen. Ruiters onder de 18 jaar zijn niet toegestaan om een hengst te rijden in deze wedstrijd.

 

De wedstrijddag op zondag 3 juni begint om 9.00 uur met de manegewedstrijd voor manegeruiters. Om 12.oo uur gaan we verder met de drie nieuwe divisies.

 

Op zaterdag 2 juni worden er hunter-jumper én equitation rubrieken verreden, zowel voor pony's als paarden. 

 

Wie van tevoren wil oefenen kan op vrijdag 1 juni al terecht op Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Je kan het wedstrijdparcours alvast twee keer rondrijden of deelnemen aan de clinic van Florence Wetzel en door haar tweemaal begeleid worden door het parcours. Super leuk en leerzaam!

 

Aanmelden kan hier

 

Goed om te weten: Je hebt voor onze wedstrijden geen startkaart nodig!