Rob van Ruitenbeek: 'Onwerkelijk dat HJE Holland er niet eerder was'

Rob van Ruitenbeek zat zaterdag als omroeper naast het Amerikaanse jurylid Angela Chovnick en keek zijn ogen uit tijdens de eerste Hunter-Jumper Equitation Holland wedstrijd. Een reactie van hem...

 

"Ruim een jaar geleden legde Patricia van Motman mij een plan voor over het organiseren van Hunter-Jumper Equitation clinics en wedstrijden in Nederland. Direct was ik erg enthousiast en we hebben er nadien nog vaak over gesproken.

 

Afgelopen zaterdag 28 april was het zover, de eerste HJE Holland wedstrijd in Nederland. Veel sneller dan ik had verwacht. Allereerst natuurlijk een geweldige prestatie van Patricia en Florence Wetzel maar zeker ook complimenten aan de KNHS die dit gewaagde plan wilde ondersteunen.

 

De wedstrijd zelf heeft mijn stoutste verwachtingen overtroffen!

 

Het parcours zag er zeer verzorgd uit, de organisatie verliep geweldig voor zo’n eerste wedstrijd en wat zagen de deelnemers en hun paarden er top gesoigneerd uit.  Wat een niveau! Het was bijna onwerkelijk te denken dat een dergelijke wedstrijd, behalve de hunterrubriek op het concours van Rinus Blom in Etten-Leur, nooit eerder in Nederland verreden is.

 

 

Ik mocht een tijdje met de jury zitten en het was mooi te horen dat ook zij onder de indruk was van de ruiters en de paarden. Na deze eerste editie lijkt het onwerkelijk dat Hunter-Jumper Equitation Holland er niet eerder was.

 

Het is binnen de bestaande paardensport een geweldig belangrijk onderdeel in de opleiding van ruiters en paarden, maar zeker ook een kans voor een grote groep ruiters die zich niet helemaal thuis voelen op de reguliere dressuur- en springwedstrijden. Bovendien is het een uitgelezen kans om naast dressuur-, spring- en eventingpaarden, nu ook hunters te kunnen scholen voor de exportmarkt.

 

The show must go on!"