KNHS ondersteunt Hunter-Jumper Equitation Holland

Patricia Bade van Motman en Florence Wetzel tijdens één van de clinics.
Patricia Bade van Motman en Florence Wetzel tijdens één van de clinics.

Hunter en Equitation springrubrieken komen naar Nederland! De KNHS heeft Hunter-Jumper Equitation Holland, opgericht door Patricia Bade van Motman uit Soest en Florence Wetzel uit Florida, uitgenodigd om op zaterdag 28 april een Hunter-Jumper Equitation wedstrijd te organiseren op het KNHS terrein in Ermelo.  

 

Patricia Bade van Motman, Amerikaanse en sinds tien jaar wonend in Nederland, is verguld over het voorstel van Gert Naber. “De hunter- en equitation sport is in Nederland vrij onbekend, maar in Amerika veruit de meest populaire discipline. De ruiters rijden met een zachte hand en een op been gebaseerde ‘forward seat’. In hunterrubrieken wordt met name het paard beoordeeld. In Equitation rubrieken gaat het vooral om de technische vaardigheden van de ruiter. Het verschil met de reguliere springsport is dat snelheid er niet toe doet. Daarom is onze slogan ‘Forget the clock. Remember the ride’”

 

Gert Naber, manager breedtesport bij de KNHS, staat volledig achter het idee van HJE Holland. "Ik ben enthousiast over Hunter-Jumping Equitation. Ik zie het als een goed alternatief voor ruiters die geen moeilijke springparcoursen met een barrage op tijd ambiëren maar wel plezier hebben aan het op correcte wijze springen van eenvoudige parcoursen. Een goed platform voor ruiters van alle niveaus die zich willen toeleggen op techniek en een paardvriendelijke manier van rijden.”

 

Om deze Amerikaanse stijl van rijden goed onder de knie te krijgen worden regelmatig ervaren Hunter-Jumper Equitation trainers vanuit de Verenigde Staten ingevlogen om clinics te geven aan ruiters en instructeurs. “We gaan op zaterdag 28 april een leuke dag organiseren waar een hele familie aan mee kan doen. De competitie wordt gejureerd door een gecertificeerde Hunter/Equitation jury uit de USA. Wij zijn blij om een nieuwe optie aan te bieden aan ruiters in Nederland”, vertelt Patricia Bade van Motman.