Leerzame excursie naar Wellington

Hunter-Jumper Equitation Holland BV zit vol ambitie. Naast de clinics worden dit jaar de eerste wedstrijden georganiseerd en daar heb je juryleden voor nodig.

 

Een zevental Nederlanders vloog recent naar het World Equestrian Festival in Wellington, Florida, om de Hunter en Equitation rubrieken met eigen ogen te bekijken onder begeleiding van Patricia Bade van Motman. 

 

 

"We zagen honderden volwassenen, junioren (onder 18 jaar) en kinderen op pony's deelnemen aan de spring- en 'Under Saddle 'rubrieken. Er waren twaalf ringen om te bekijken", vertelt Patricia.

 "We hadden een geweldige week in Wellington tijdens de USHJA Hunter & Hunter/Jumping Seat Equitation Judges Clinic. Het Nederlands team werkte in het kader van onze 'Judge Certification in Hunter and Equitation competitions' hard en leerde veel over deze populaire disciplines. Ze brachten vele uren door met het observeren van ruiters en amazones van zeven tot ruim zeventig jaar. We kunnen niet wachten om dit in Nederland te realiseren. "

 

"Begin 2015 sprak ik George Morris over mijn plannen om het Hunter- en Equitation rijden bekendheid te geven in Nederland en hij was zeer enthousiast en gaf hij talrijke adviezen. In Wellington hadden we een rondetafelgesprek met hem en het HJE Holland team! Zijn advies was: 'Patricia, keep the faith!' Blijf er in geloven en dat ga ik zeker doen!"

 

Publiek

De Nederlandse club waren vanaf de VIP getuige van de Hunter Derby klasse met een prijzenpot van maar liefst $ 100.000,00. "Dat was zo'n mooie en geweldige wedstrijd om te zien. Het publiek had het ook enorm naar z'n zin.  Zeer interessant voor de Nederlandse concoursen!"

 

Zeer enthousiast over HJE Holland is George Morris, grondlegger van de Hunter en Equitation sport in Amerika.
Zeer enthousiast over HJE Holland is George Morris, grondlegger van de Hunter en Equitation sport in Amerika.

Teamwork

 "De focus van alle deelnemers die we zagen is om samen met hun paard of pony de meest vloeiende, atletische, correcte ronde in het parcours neer te zetten.  Het gaat echt om teamwork, niet om de snelst tijd. Het gejuich en geklap voor een goede ronde was ook gigantisch."

 

It's fun

 

Al kijkend bij de hunter ring voor 50+ deelnemers, viel de gezellige sfeer en grote aantallen ruiters op. "De deelnemers waren enthousiast, maakten zich klaar voor hun rondes, keken naar hun vrienden en babbelden over wie en wat er gaande is in de piste. Een dame zei nog tegen ons: 'Voor mij geen hoge hindernissen. Ik wil lekker rijden en van mijn paard genieten, terwijl ik op concours ben. It's fun!"