Eerste clinicreeks 2018 succesvol

Hunter-Jumper Equitation Holland BV bedankt alle ruiters en locaties voor de zeer succesvolle Hunter Jumper Equitation Clinics, gehouden door Florence Wetzel. 

 

Amper geland op Nederlandse bodem vanuit Florida of Florence kon al vrij snel beginnen aan 6 clinics met volwassen dames en heren met hun eigen paarden op Stoeterij Geerestein.

Daarna volgden trainingen op zondag op Perseverance in Ambt Delden, maandag op Stal Groenendaal in Bunschoten and Waaij Stud in Eemnes. Op dinsdag kwamen we aan op het KNHS Centrum in Ermelo voor zes trainingen met studenten Sport en Paardenhouderij van de Aeres MBO Barneveld.

 

Over het algemeen vonden de ruiters het in eerste instantie moeilijk om te rijden in de verlichte zit of ook wel  'two point position' genoemd, maar waren allemaal sportief en serieus genoeg om het te laten slagen. Uiteindelijk sprongen ze met hun paarden en pony's op een manier die gericht is op een stabiel onderbeen, de hiel naar beneden en een zeer licht contact met het zadel om het paard zijn rug vrijer te laten gebruiken, waarbij de handen langs de nek van het paard glijden om deze niet te belemmeren in de mond.

 

Een Nederlandse gecertificeerde instructeur die naar KNHS Ermelo kwam voor de instructeursclinic (waarbij Florence Wetzel alles in de praktijk uitlegde), was zeer enthousiast na afloop. "Dit is geweldig om te zien. De instructie is zo duidelijk en eenvoudig, maar de resultaten zijn verbluffend. Ik zou graag hierin gecertificeerd willen zijn omdat me dit enorm aanspreekt als paardenmens. Het zou goed zijn om deze manier van rijden over te brengen aan de kinderen die ik les geef." 

 

Mail naar HJEHolland@gmail.com voor meer informatie of om een reservering te maken.