Uitslagen HJEHolland wedstrijden

19 juni 2022, Stal Johan Laseur, Soest

Foto's zijn gemaakt door SanImage.nl


De children was deze editie een gecombineerde klasse.

De eerste groep heeft een parcours van 30-40 cm gesprongen, de 2e groep een parcours van ca 60 cm.

 

De 1e ronde werd beoordeeld op hunter, de 2e ronde op equitation en ook de flatclass werd beoordeeld op equitation. 

 

De kampioen van de 1e groep is geworden Elsa van Zutphen met haar pony Dobbey (foto rechts) De knappe reserve kampioen is geworden Marijke Funke Koppen met haar pony Damiro. (Foto links) 

 


De 2e groep bestond uit 5 combinaties. 

 

Kampioen in deze divisie is geworden Jasmijn van der Ham met haar paard Blue Skye Ahead en de reserve kampioen is geworden Elsa van Zutphen met haar pony Dobbey.  

 

Voor de andere uitslagen en de punten klik je hier. 


In de Leadline voor ruiters t/m 5 jaar namen Philip met de pony Safari en Charlie met de pony Lady het tegen elkaar op. 

 

Ze hebben rondgestapt, een cirkel gedraaid en een stuk gedraafd. 

 

Beiden zagen ze er prachtig uit en hebben goed hun best gedaan. Daarom zijn ze beide uitgeroepen tot kampioen in de divisie


De Equipe Adult Low Hunter bestond uit 11 combinaties en werd gesponsord door Equipe Paardenverzekeringen met een prachtige deken.

 

In deze ronde wordt het paard beoordeeld. De springronden bestond uit een parcours van 9 hindernissen.  Deze hindernissen hebben een natuurlijke uitstraling en dat was voor sommige combinaties een uitdaging. 

 

Toch kan er maar 1 de beste zijn en in deze divisie was dat Dominique Greeve van het Springstal 't Bergse Bos. Met haar                                                                                                                       paarden Quintelina (v. Jaguar) en Magic (v. Detroit VDL) werd

                                                                                                                  ze kampioen en reserve kampioen. 

 


Bij de Fugers Adult Equitation wordt de ruiter beoordeeld. 

 

Stephan Zoetelief met zijn paard Cadiz FVE (v. Cashflow) reed hierbij naar de winst van de divisie. Met een totale score van 26 punten over 3 ronden liet hij Dominique Greeve met haar paard Just A Star (v. E Star) met 24 punten achter zich en won hij de prachtige Fugers Ruitersport deken.


Bij de M. Michael Meller International Equitation Medal draait het om goed horsemanship en rijstijl. In deze spannende divisie wordt een parcours verreden over 100-110 cm waarbij de ruiter beoordeeld wordt op zijn techniek, rijstijl en presentatie. 

 

Hierbij is het o.a. belangrijk dat alles wat je doet een functie heeft: Elke pas die gereden wordt, alle hulpen die gegeven worden. Ook met de ruiter goed in balans zijn, zodat het paard zijn werk goed kan doen, zonder hierbij door de ruiter gestoord te worden. 

 

Alle combinaties rijden eerst 1 ronde. De beste 4 mogen terugkomen voor de 2e ronde. Hierbij legt de jury uit welk parcours verreden moet worden en vervolgens begint de combinatie met de laagste punten uit de 1e ronde. In het 2e parcours zat een hindernis uit draf, een paar passen stappen en diverse wendingen, waarbij de ruiter tot het uiterste getest werd. 

 

De punten uit beide ronden worden bij elkaar opgeteld om de kampioen te bepalen.  De kampioen was Candice van Motman met haar paard Indian River (v. Organo Sitte) en de reserve kampioen was Reeza van der Horst met haar paard Iesyrena (v. Chirocco Blue). 
De Horseflight.com Hunter Derby is de spannende afsluiter van de dag. Deze divisie wordt verreden over 2 springronden waarbij het paard beoordeeld wordt. De jury ziet graag een paard die moeiteloos en smooth het parcours rondrijdt en de ruiter het paard enkel ondersteunt daar waar nodig. 

 

De punten van de 1e en de 2e ronde worden bij elkaar opgeteld om zo de kampioen te bepalen. Na de 1e ronde was de top 3 heel dicht bij elkaar met Reeza van der Horst met haar paard Iesyrena (78 punten),  Odile van der Gragt met Hurby (v. Harmonh) (77 punten) en Emilia Vätto met Ibiza (v. Eldorado vd Zeshoek) (74) punten.  Ook in de 2e ronde was Reeza de allerbeste en ging met €200,- aan prijzengeld ervandoor. 


Wij bedanken ons jurylid Cynthia Hankins voor haar inzet en support bij deze fantastische wedstrijd.