M. Michael Meller International Equitation Medal

M. Michael Meller International  Equitation Medal is een klasse apart! Deze divisie wordt gedragen door M. Michael Meller om bewustwording te creëren bij de omgang met paarden. 

 

De divisie wordt verreden over een parcours van 100 - 110 cm. Hierbij let de jury op de ruiter. De houding, zit, techniek, manier van rijden zal uit eindelijk de doorslag geven welke 4 ruiters terug mogen komen voor een 2e parcours en hoe de €200,- aan prijzengeld verdeeld zal worden. 

 

Maar dit is nog niet alles. De ruiter die minimaal 4 keer meegedaan heeft en de beste kwaliteiten heeft zal een 10 daagse training in de U.S.A. winnen om daar te rijden en trainen met de topruiters o.l.v. Michael Meller. 

 

Check de agenda voor de aankomende wedstrijden!


Extra divisie Cross Rails

Cross rails is een divisie waarbij de ruiter beoordeeld wordt. Deze divisie wordt verreden over 3 ronden en is ingedeeld op ruiters tot 18 jaar (hoogte 30-40 cm) en ruiters vanaf 18 jaar (hoogte 50-60 cm).

 

De 1e ronde is het rijden van het parcours. De jury zal hierbij letten op de ruiter. Enkele punten zijn presentatie, communicatie en omgang met het paard of pony,  op een juiste manier aanrijden van de hindernissen, goede afstand tot de hindernis en of de ruiter in balans is. 

 

De 2e ronde zal eveneens een springronde zijn over dezelfde hindernissen in een andere volgorde.

 

De 3e ronde is de zadelrubriek met alle deelnemers in de ring. De jury geeft de gewenste gangen aan.
Ook in deze ronde wordt gelet op de balans van de ruiters, techniek, skills en communicatie met het paard. Het paard en/of pony moet ongehinderd alle (over)gangen kunnen laten zien.