HJEH HUNTER EN EQUITATION INSTRUCTEURSOPLEIDING 2020

 

NIEUW IN MAART:

OPLEIDING HJEH HUNTER EN EQUITATION INSTRUCTEUR IN SAMENWERKING AERES TRAININGS CENTRE BARNEVELD  

 

Hoe rijd je op de Amerikaanse manier? Wat houdt Hunter en Equitation nou in? Waar moet je als ruiter aan voldoen en hoe wordt jouw paard of pony beoordeeld door een Amerikaanse jury?  

 

Opleiding HJEH Hunter en Equitation instructeur

 In Amerika is de Hunter en Equitation sport (HU en EQ) al jaren de meest populaire springdiscipline. Nadat Hunter-Jumper Equitation Holland (HJEH)  in 2017 is gestart met het organiseren van clinics en wedstrijden in Nederland groeit de belangstelling in ons land. Het doel van  Hunter-Jumper Equitation Holland is een nog grotere groep paardenliefhebbers te laten genieten van de paardensport, paard-welzijn vergroten door de paarden te helpen door zijn mens te verbeteren en de professional  een plek te geven waar hij/zij de paarden kan verbeteren voor export naar Amerika. Hierbij gaat het niet om de hoogte van de hindernissen en speelt tijd geen rol, de focus ligt op de beoordeling van rijstijl, samenwerking met paard/pony, balans en ritme in het parcours. Pak deze kans en ontwikkel je in de paard-vriendelijke rijstijl van de American Forward Riding System, en begeleid beginnende ruiters tot en met getalenteerde of ervaren springruiters in deze voor Nederland relatief jonge discipline van de hippische sector.

 

Tijdens de opleiding leer je unieke rijtechnieken, trainingsmethoden en de doelstelling van de wedstrijdstructuur

waardoor je effectief leert coachen en jezelf en/of je klant voorbereiden op HJEH-competities. Daarnaast wordt ruim

aandacht besteed aan paard/ponyselectie, de evaluatie van de paarden, de uitrusting en het werken aan de rijstijl. De focus ligt op persoonlijke rijvaardigheden en feedback van andere ruiters, waarmee jij een gedegen Hunter en/of Equitation lesplan leert opstellen. De opleiding HJEH Hunter en Equitation instructeur is een aanvulling voor elke paardenprofessional die lesgeeft. Daarnaast kom je in contact met ervaren professionals uit de Verenigde Staten. Dit biedt de cursist de kans direct vragen te stellen, meningen uit te wisselen en vooral veel informatie op te zuigen van Amerikaanse Hunter en Equitation experts die hun ervaringen graag delen.

 

Voor wie?

Je werkt met (sport)paarden of het is je passie, en je wilt meer

weten over de mogelijkheden van de unieke stijl volgens de American Forward Riding System

bij Hunters en Equitation. Daarnaast beschik je over een instructeursdiploma.

 

Docenten

Joan Scharffenberger-Laarakkers heeft enorm veel ervaring opgedaan als lid van het United States Equestrian Team, waar ze tien jaar onderdeel van is geweest. Joan behaalde talrijke WK-overwinningen, werd als junior ‘Number One Rider of the Year’ en reed op verschillende succesvolle top Hunter-paarden. Ze leerde de kneepjes van het vak van George Morris, grondlegger van de Hunter en Equitation sport in de Verenigde Staten.

Patricia Bade van Motman is de oprichtster Hunter-Jumper Equitation Holland en brengt hiermee wedstrijden en educatie voor Hunters en Equitation naar Nederland.  De in Soest woonachtige Amerikaanse Patricia is een paardenvrouw in hart en nieren, en heeft meer dan 25 jaar ervaring in het lesgeven in Hunter en Equitation rijvaardigheid aan kinderen, volwassenen en in het opleiden van jonge paarden. 

 

Lesdagen

De opleiding bestaat uit 20 lessen van 3 uur, die om de week gegeven worden op donderdagavond. Alle lessen vinden plaats buiten de schoolvakantiedagen Midden-Nederland.

 

Extra informatie

De opleiding is inclusief het gebruik van schoolpaarden, koffie en thee. 

De opleiding is Engels en Nederlandstalig. De lesstof zal in het Engels worden aangeleverd.

 

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via de website van Aeres Training Centre Barneveld. 

Link: https://www.aerestrainingcentre-barneveld.nl/cursussen/hippische-sector/instructeursopleiding

 


 

 

Voor vragen, mail of bel gerust 0624871160 of 035-588-1995