HJEH HUNTER EN EQUITATION INSTRUCTEURSOPLEIDING 2022-2023

NIEUW IN 2022:

OPLEIDING HJEH HUNTER EN EQUITATION INSTRUCTEUR  

 

De opleiding
Hunter en Equitation Competition is de meest populaire discipline van de paardensport in de Verenigde Staten! en nu beschikbaar in Nederland! HUNTER-JUMPER EQUITATION HOLLAND TM (HJEH) biedt Hunter- en Equitation-competities op locaties door heel Nederland en België aan. Gebaseerd op de Amerikaanse voorwaartse manier van rijden, dit is een techniek met het zwaartepunt van de ruiter in de hakken, licht contact met het zadel en een zachte aanleuning met de mond van het paard. Zoals de slogan van HJEH zegt: “FORGET THE CLOCK. REMEMBER THE RIDE.” In de Hunter en Equitation Competitions is snelheid niet wat de winnaar bepaalt. Geen klok, geen startbel, neem de tijd en rijd op je best.

 

Dit is een jury-sport met deskundige juryleden uit de Verenigde staten (totdat Europese juryleden zijn opgeleid en gecertificeerd). De focus ligt op de samenwerking tussen het paard en de ruiter. Dit om een soepele spring- en technische rijstijl te laten zien. Een positieve uitstraling van het paard of de pony is belangrijk in deze discipline.

 

Deze cursus is een prachtige manier om ruiters op een eerlijke en begripvolle manier met hun paarden te laten communiceren vanaf de eerste dag dat ze beginnen te rijden. Bij de HJEH-wedstrijden kan het hele gezin samen genieten van een dag paardrijden. Van beginner tot professional is er een wedstrijd rubriek op elk niveau.

 

Deze unieke cursus biedt:

• De mogelijkheid om deze techniek onder de knie te krijgen met

echte rijsessies en deskundige instructie.

• Leer rij fouten bij studenten herkennen en oefeningen en

technieken toe te passen om de kracht van de ruiter en de juiste

gewoonten te corrigeren en op te bouwen.

• Experts in deze tak van sport leren jou deze manier van rijden

en de sport te begrijpen.

• Enige achtergrond in de professionele handel in paarden en

pony’s van Hunter en Equitation. En meer!

 

Onderwerpen:

• De regels

• De beoordelingscriteria

• Het ontwerp van de springbaan

• De technieken voor wedstrijd coaching voor de juiste uitvoering

• Uitrusting, kleding en verzorging die nodig zijn voor wedstrijden.

• Ondersteuning van klanten, hoe te coachen bij wedstrijden,

voorbereiding en strategieën voor succes te bieden.

 

Voor wie?

Je werkt met (sport)paarden of het is je passie, en je wilt meer

weten over de mogelijkheden van de unieke stijl volgens de American Forward Riding System

bij Hunters en Equitation. 

 

Docenten

Joan Scharffenberger-Laarakkers heeft enorm veel ervaring opgedaan als lid van het United States Equestrian Team, waar ze tien jaar onderdeel van is geweest. Joan behaalde talrijke WK-overwinningen, werd als junior ‘Number One Rider of the Year’ en reed op verschillende succesvolle top Hunter-paarden. Ze leerde de kneepjes van het vak van George Morris, grondlegger van de Hunter en Equitation sport in de Verenigde Staten.

Patricia Bade van Motman is de oprichtster Hunter-Jumper Equitation Holland en brengt hiermee wedstrijden en educatie voor Hunters en Equitation naar Nederland.  De in Soest woonachtige Amerikaanse Patricia is een paardenvrouw in hart en nieren, en heeft meer dan 25 jaar ervaring in het lesgeven in Hunter en Equitation rijvaardigheid aan kinderen, volwassenen en in het opleiden van jonge paarden. 
Meer informatie volgt op 1 oktober!

 


Voor vragen, mail of bel gerust 0624871160