· 

De meest correcte martingaal

Welke martingaal heb ik nodig in de Hunter-Jumper Equitation ring? Het meest correcte antwoord is de vaste martingaal (standing martingale) vertelt onze HJE Holland-trainster Florence Wetzel vanuit Florida.

 

“Er zijn twee type martingalen bij ons in Amerika toegestaan, maar de losse martingaal zoals in Europa veel gebruikt in de springring zie je eigenlijk niet bij ons in de hunterring.”

 

Florence laat op de video zien hoe je de vaste martingaal aan de neusriem bevestigt en wat de juiste lengte van de martingaal is. Verder merkt ze op dat de martingaal is toegestaan tijdens het springen, maar niet in de zadelrubriek, het derde onderdeel op de wedstrijden.

Bekijk de video zelf maar eens…

 

Verder hebben we nog een leestip voor degenen die meer willen weten over het gebruik van de vaste martingaal bij hunters.